Har du endnu ikke fået booket din drømmerejse? Måske har du ikke lige 5-10.000 som du kan bruge? Den situation sidder mange i, og det betyder, at de blot bliver hjemme. Har du dog en stabil økonomi, betyder det ikke, at du ikke kan rejse alligevel. Du kan for eksempel låne penge til ferien gennem et forbrugslån. Vi gennemgår her i guiden nogle af de muligheder, som du har på hånden, men også hvad du skal passe på med.

Tag et forbrugslån

En af de åbenlyse muligheder du har, inden du pakker kufferten og rejser afsted er at finansiere rejsen gennem et forbrugslån. Forbrugslån har fået et plettet ry grundet de høje renter og dyre gebyrer. Det er stadig en dyre låneform, men har du og din partner en fornuftig indkomst, bør det ikke afholde Jer fra rejse. Ofte kan man nemlig selv have indflydelse på, hvor hurtigt man vil betale tilbage. Finder i samtidig et lån, som i kan indfri, når i har økonomi til det, er det også en god mulighed. Måske har i nogle penge på opsparingen, så I ikke behøver at låne så meget?

Lån penge af venner eller familie

En anden løsning er at låne penge af din familie eller venner. Det gode ved det er, at der ofte ikke er renter. Afhængig af det beløbet er det dog en forudsætning at opfylde nogle af de regler, der er på området. Vi anbefaler, at du læser reglerne inde på SKATS hjemmeside. Når man låner penge af familie eller venner skal man lave nogle klare retningslinjer. Der skal ikke ødelægges familiære relationer, blot fordi man skal låne penge. Lav nogle klare retningslinjer for, hvornår og hvor meget der skal betales. Så kan det ikke gå helt galt.

Gode råd inden du låner penge

Inden du låner penge, skal du først og fremmest finde ud af, hvor mange penge du skal låne. Der er ingen grund til at låne mere, end du skal bruge. Det vil blot gøre lånet endnu dyrere i renter og gebyrer, end det er i forvejen. Samtidig skal du lægge en plan for, hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage. Få et overblik over din økonomi. Vi anbefaler også altid, at du sammenligner de forskellige lån. Så er du sikker på, at du finder et godt og billigt lån. Tit og ofte kan det give god mening at ansøge flere forskellige lån, da du reelt set først modtager betingelserne for lånet, når du får låneaftalen. Den modtager du først, når du er blevet godkendt til at låne penge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *